منتديات اسرار الحريم
عزيزي زآئر المنتدى هذه الرساله تفيد بأنك غير مسجل
ويسعدنا كثيرا انضمامك لنا..
للتسجيل اضغط هنا .. شكرا لك

ادارة المنتدى

منتديات اسرار الحريم



 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» زراعة الخس 1
الخميس يونيو 19, 2014 7:38 am من طرف خبيره الاعشاب

» طرق سهلة وبسيطة لتغذية نباتات المنزل فقط اتبعوا هذه الخطوات
الخميس يونيو 19, 2014 7:36 am من طرف خبيره الاعشاب

» لحماية ومراقبة طفلك . كاميرات مراقبة باعلى التقنيات و بأسعار مغرية
السبت مايو 31, 2014 1:54 pm من طرف زهرة واحدة

» علاج للنفاس ولتنظيم الدورة الشهرية والخوى مجرب ومضمون
الجمعة أبريل 04, 2014 7:37 pm من طرف العتيبيه

» علاج للحمل مجرب ومضمون وعن خبره قديمه من جداتنا
الجمعة أبريل 04, 2014 7:36 pm من طرف العتيبيه

» علاج للنفاس ولتنظيم الدورة الشهرية والخوى مجرب ومضمون
الجمعة أبريل 04, 2014 7:33 pm من طرف العتيبيه

» علاج مجرب ومضمون وعن خبرة للحمل باذن الله
الجمعة أبريل 04, 2014 7:31 pm من طرف العتيبيه

» خلطة للتنحيف وإزالة الكرش
الجمعة فبراير 21, 2014 10:39 pm من طرف لوليه

» ام محمد لاعدمناج
الجمعة فبراير 21, 2014 10:19 pm من طرف لوليه

شاطر | 
 

 طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:20 pm








سوفه اضع لكم عدت طرق لعمل الزبادي والاسئله لعمل الزبادي



اشرحلكم طريقه عمل الزبادى فى البيت خطوه خطوه وسهله جدا مع ذكر لبعض الغلطات اللى بتحصل وبالتالى هيطلع معاكم زبادى ذو قوام جيد وطعم جامد
ودى طريقه علميه صحيحه
نخش فى الموضوع

المكونات
كيلو لبن _ معلقه زبادى كبيره مش علبه كامله_ معلقه لبن بودره ( موجود فى السوق )
واللى ميعرفوش
يروح للماركت ويقوله هات كيس لبن بودره رخيص يعنى_بجانب ( 3 ) اوانى وطبق .


طريقه العمل :
ركزوا معايا شويه سهله جدا
هنقوم بذكر المراحل اولا
البسترة
_ مرحله التسخين .
_ مرحله التبريد .
-اضافه البادىء ( زبادى )
-التعبئه
- التخمر
-التبريد
- اكل الزبادى

نخش على اول مرحله
البستره
معناها التسخين ثم التبريد المفاجىء ) وهى مش فى المصانع وبس لا ممكن تبقى فى البيت كمان وهقولكوا ازاى
التسخين
1- هنجيب كيلو لبن ونضعه فى اناء
2- هنضع اناء اللبن فى اناء اخر ( وهو ما يطلق عليه حمام مائى ) هتقولولى ليه هقولكم لو تم تسخين اللبن فى اناء واحد زى ما كله بيعمل بيؤثر على اللبن من ناحيه الطعم ( الطعم الشايط ) ريحه شياط
3-وضع الحمام المائى الموجود بداخله انيه اللبن على النار مع التقليب الجيد والمستمر
والتقليب هنا مفيد لكى تصل الحراره لكل اجزاء اللبن لقتل البكتريا الموجوده .
ويتم التقليب حتى قرب الغليان ونستمر فى ذلك ربع ساعه تقريبا
تمام انت كده خلصت مرحله تسخين اللبن .
مرحله التبريد المفاجىء
4- الغرض منها هى قتل البكتريا المقاومه للحراره اى التى لم تمت بالتسخين فتموت بالتبريد
وطريقه التبريد المفاجىء كالتالى :
بعد ما سخنا اللبن نحضر انيه اخرى بداخلها ماء بارد ويستحسن ماء بارد مع ثلج
ونشيل انيه اللبن بعد التسخين مباشره من فوق النار ونضعه بداخل انيه الماء البارد والثلج . ونترك اللبن فتره بسيطه وفى الفتره البسيطه دى هنعل الاتى .
مرحله اضافه الزبادي

الكل بيروح حاطط علبه زبادى كامله على كيلو لبن ليه
وده كتير اوى وغلط برده لان ده بياثر على طعم وقوام الزبادى الناتج
المفروض علميا ان نسبه البادىء بتكون 2% من علبه الزبادى لكل كيلو لبن .
المهم هنجيب علبه الزبادى وناخد منها معلقه واحده كبيره والمعلقه الواحده كفايه
نروح بقى لطريقه اضافه معلقه الزبادى على اللبن
طبعا احنا سايبين اللبن بيبرد فى انيه الماء البارد والثلج
هنجيب طبق صغير ومعلقه وهناخد بالمعلقه شويه لبن من انيه اللبن اللى بيبرد ونضعها فى الطبق ( شويه لبن يملو الطبق الصغير )
بعد كده نجيب معلقه الزبادى الكبيره اللى خدناها من علبه الزبادى ونحطها فى الطبق
ونجيب اى حاجه ونخلط الزبادى باللبن الموجود داخل الطبق الصغير
اى حاجه معلقه او حاجه خشب نظيفه جدا عشان نخلط الزبادى باللبن ولازم تخلط الزبادى باللبن خلط تام هتلاقى فى الاخر معلقه الزبادى مش موجوده مش شايفها وهتلاقى االلبن بقى قوامه كثيف .
وبعد تمام الخلط تضع محتويات الطبق فى انيه اللبن الموجوده فى انيه الماء البارد والثلج

بعد كده منقلبش لسه هنضيف حاجه كمان ايه هى بقى
( وهى لبن البودره )
ولبن البودره له ميزه رهيبه بيعمل على ثبات هلام الناتج ويعطى له قوام وطعم مميز
هنضيف معلقه من لبن البودره على اللبن الموجود فى اناء الماء البارد والثلج وكده يبقى
عندنا تلت حاجات موجودين داخل انيه اللبن :
_ اللبن الذى تم تبرده
_ كميه اللبن الذى تم خلطها بالبادىء
_لبن البودره
هنخلط التلاته مع بعض باى وسيله ( معلقه_اى حاجه )
المهم تقعد تقلب لغايه لما تحدث عمليه الخلط التام بين الثلاثه اشياء
وكده خلصت عمليه اضافه البادىء
مرحله التعبئه
نقوم بتعبه اللبن فى اكواب ( اسهل حاجه اكواب زبادى سابقه )
ونضع الاغطيه عليها


نقطه هامه ( لا يتم ملىء الاكواب الى الاخر هنملى الاكواب الى الحد الموجود فى علبه الزبادى الفاضيه وده لكى لا تلزق الطبقه الناتجه بعد عمليه التخمير فى غطاء العلبه .
وكده تم تعبئه الاكواب
مرحله التخمر
ودى بقى اهم واخطر مرحله من مراحل عمل الزبادى لان هى اللى هطلع شغلك حلو
المشكله هنا فى مكان وضع الاكواب اى مكان التخمر
وفى المصانع انا روحت مصانع ودخلت جوا مكان التخمر توقعوا مكان التخمر عباره عن ايه
( عباره عن غرفه كبيره جدا وطبعا عشان الكميات الكبيره من اكوب الزبادى اللى بتوضع بالداخل )
لكن احنا غلبانين يا دوب 10 او 15 علبه بنعملهم فى البيت
ولكن احنا فى البيت دلوقتى وهنعمل ايه
فيه ثلاث طرق
والهدف فى عمليه التخمر هو وضع اكواب الزبادى فى جو دافىء والى وقت معين حتى يتم تجبن اللبن
الطريقه الاولى
يتم تشغيل فرن البوتاجاز لمده عشر دقائق وهنطفى الفرن خلاص كده خلينا الفرن سخن .
هنضع اكواب الزبادى فى صينيه ونحط الصينيه فى الفرن وفى الحاله دى الاكواب هتاخد من 8 الى 9 ساعات فى الفرن
وعلى فكره الوقت بيختلف على حسب درجه الحراره .
الطريقه التانيه
ودى طبعا للى مشعاوز يستخدم الفرن ويوفر فى الغاز

والطريقه دى هتستعمل فيها كهرباء يعنى خساره من كله
سواء كهرباء او غاز
المهم فى الطريقه دى هنجيب كارتونه فاضيه
وتوضع فيها اكواب الزبادى على حسب مساحه الكارتونه ويتم غلقها من جميع الاتجاهات مشعاوز فيها ولا خرم
وبعدين تيجى حضرتك بعمل فتحه صغيره يا دوب الفتحه دى تدخل لمبه صغيره وبعد ما تدخل اللمبه طبعا اللمبه دى موصله بسلك وفيشه وهتحط الفيشه فى الكهرباء واوعى تتكهرب
وكده اللمبه هتشتغل جوه الكارتونه
وبالتالى هتدى ضوء وحراره بس حراره ايه اوعى جرب انت تحط ايدك على لمبه شغاله
المهم هتسيب العمليه دى حوالى 9 الى 10 ساعات
لو فتحت بعد كده الزبادى ولقيت الجزء اللى تحت تجبن واللى فوق شرش يعنى السائل اللى بيبقى موجود بكميه كبيره جدا ( ممكن تسبه شويه كمان على حسب شغلك انت )
بس الزبادى الحلو هتلاقى نسبه شرش صغيره جدا يا دوب
الطريقه الثالثه
هى نفس الطريقه الثانيه بالظبط بس الفرق انه بدل ما بتستخدم كارتونه بتستخدم
علبه مسحوق الغسيل الاوتوماتيك
بتبقى كبيره وكمان الغلاف بتاعها بيبقى احسن من الكارتونه
مرحله التبريد
بعد ما تخلص عمليه التخمير تشيل الاكواب وتحطها فى الثلاجه


عدل سابقا من قبل ام محمد في السبت ديسمبر 25, 2010 9:52 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:36 pm


وهذي طريقه حلوه ثانيه



بالصور طريقة عمل زبادي لذيذ بالمنزل بطريقه سهله





المقادير :

- علبة زبادي
- كيلو حليب طازج

الطريقة :
يغلى اللبن ويترك حتى يصبح دافئًاً।






تقلَب علبة الزبادي جيدًا حتى تصبح سائلة كاللبن।





توضع الزبادي بعد التقليب في اللبن الدافئ وتقلَّب جيدًا.




يُصب اللبن في أكواب ويغطى بقطعة قماش لمدة 6 ساعات أو يسخن الفرن البوتاجاز لمدة دقيقتين ثم يُطفأ ، وتوضع الأكواب في الفرن لمدة 2 أو 4 ساعات ।








ثم تخرج من الفرن وتوضع بالثلاجة ثم يقدم .













الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:40 pm




الطريقه الثالثه لزبادي

طريقة عمل الزبادى بالبيت





الكم طريقة عمل الزبادى بالبيت

وطعم لذييييذ وصنع بيتي

خااااالص ولا أحلى من




كيف تعملين في بيتكِ الزبادي ( الروب)

المقادير
علبة حليب كبيرة+ كأس زبادي+ قليل من الملح



الطريقة

تغلي الحليب حتى يصل الى درجة الغليان وتاعدينه عن النار

ثم تتركيه يبرد وليس بارد تمامً يعني يكون فاتر وسهل لو شرب منه طفل إنشاء الله واضح


ثم تضعي كأس الزبادي مع قليل من الملح وتخلطينه جيداً


ثم تغطي الحافظة


الآن تجيبي لكِ بطانية أو فوطة كبيرة وتغطي الحافظة جيداً


الآن تدخلينه في الفرن بشرط ان لا يكون الفرن ساخن أو مشغل يعني ممكن تجلسي فيه يعني مو حار زين
إنشاء الله واضح وتتركيه 24 س


وبعدين تشيلنه ويكون جاهز طبعاً لما تخليه يبرد أفضل


وبإمكانكِ تعملي منه لبنه وإنشاء يصير عندي وقت وأعمله لكم وأضع الصور



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:42 pm



ملاحظه


وعندي اضافة لو اردت التأكد من درجة الحرارة المناسبة لاضافة اللبن للحليب
بامكانك وضع اصبعك والعد لغاية العدد 9 ان تمكنت من تحمل درجة الحرارة فهي مناسبة جدا..





سؤال وأرجوا الإجابة الحليب المستخدم في طريقة الروب هل هو سائل أم بودر




الجواب هو
كما هو واضح علبه كبيرة حليب سائل مثل ( المراعي , الصافي , المطرود) إذا أنت من السعودية+ كأس زبادي(روب)


عدل سابقا من قبل ام محمد في السبت ديسمبر 25, 2010 9:24 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:43 pm


فايده مهمه
ما الفرق بين الزبادي و اللبن؟

اللبن عندنا شيئ اخر و هو :نترك الحليب خارج التلاجة الى ان يتخثر و نضعه في انية خاصة لللبن تكون اما من الحديد او البلاستيك او التقليدية من جلد الماعز و لبن هذه الاخيرة لذذذذذذذذذذذذذذذذذذذذذذذذيذ و نبدا في خبطها مدة ساعة او اكثر حتى يصبح اللبن واجد و عند فتحها نجد الزبدة و اللبن نصفيه من الزبدة و نشربه .
اما الروب يباع عندنا محلي و بعدة نكهات او فواكه مقطعة و غير محلى .
اما الزبادي اسم لا يوجد عندنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:45 pm



وهذي طريقه عمل اللبن بطريقه سهله


لبن بطريقة سهلة وهي تضعي ماء بارد في وعاء ثم تضيفي عليه كم ملعقة من الروب وقليل من الملح وتخلطينه وتذوفي حتى يصل الى الدرجة المرغوبة لديك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 8:51 pm

الآن أبدء لكم طريقة عمل اللبنه
طبعاً نستخدمه من الروب الزبادي اقصد

يعني جزء تخلينه حق الزبادي والجزء الأخر تستعملينه للبنه ( حسب الرغبة)



وعند عمل البنة تحتاجين الى
بعض من الروب الى عملتينه + مصفاة+ وكيس قماش مثل نوعية حرام الصلاة تقريباً بحيث يخرج منه الماء فقط بدون الزبادي يعني مثل هذه الصورة


ثم تضعي فيه الزبادي وتسحبينه بيدك الى الأسفل بحيث يتجمع الزبادي أسفل الكيس وتضعينه في مصفاة والمصفاة يكون في وعاء لحفظ الماء
سوف تلاحظين الماء كثير بين فترة واخرى تروحين تحركي الكيس وتضغطي عليه لتخلص من الماء وتسكبي الماء المتجمع في الحافظة
ربما ياخذ وقت 8 الى 10 س حتى ينشف عندكِ الماء
وهذه صورة الكيس وفيه الزبادي





ملاحظه لعمل لبنه كرات



اما اللبنة فاضيف ملح على اللبن ثم اضعه في كيس قماش واتركه معلقا ليومين حتى تنزل منه كمية الماء
ثم اجعله على شكل كرات وضعه في مطربان به زيت زيتون وبهذه الطريقة يبقىعندي لمدة شهر واكثر بدون ان يفسد.



اذا ودك اللبنه تطلع اطيب واطيب اعمليها كرات وضعيها في برطمان فيه زيت زيتون واي اعشاب تحبيها
ممكن حبوب شومر = شمره او اوراق من الزعتر او كم سن من الثوم او ممكن ترشي نعنع ناشف وتكوريها وبعدها تضعي عليها الزيت
واذا ودك بعد كمان ممكن تضيفي قطع من الزيتون الى اللبنه رح تعطيها طعم طيب



عدل سابقا من قبل ام محمد في السبت ديسمبر 25, 2010 9:18 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:03 pm




وهذي فكره ثانيه لعمل الزبادي


ارشادات الاستعمال :
*
لا تغلي الحليب فقط يسخن إلى ما قلبل درجة الغليان ثم يبرد إلى 120 فهرنت

* أضيفي الحليب البودر مقدار نصف كوب لكل لتر حليب ( يثقل القوام و بيعطي مطة مثل زبادي المراعي )

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:07 pm


سؤال لماذا يطلع الزبادي سائل وغير جامد



السبب الوحيد الى خلاه مايتماسك ان الفرن دفي مايحتاج تخلي الفرن دافي اذا غطيته بشيء متين ينخمج وتقدر ماتضعيه في داخل الفرن تتركيه على جنب اهم شيء ماتفتحينه لمدة 24 س


والملح مو ضروري اني اول مرة اضع ملح

الملح مهم في اللبنة فقط


وتقدري اختي تجري طريقة احدى الأخوات انكِ ماتغلي الحليب تطلعيه من الثلاجة وتتركيه يفتر من البروده
أو طريقتي انكِ تغلي الحليب وتخليه يفتر من الحرارة مثل ماقلت الأخت تضعي صبعكِ وتعدي من 1 -9 واذا حسيت انه فاتر قريب الى البروده تضعي الزبادي

ملاحظة:



اني مرة من المرات غليت الحليب وكنت مستعجله باطلع وضعت الزبادي مباشرة ماجمد ابداً طلع سائل جداً
flower



ملاحظه
الملح موضروري إذا أنت عامله زبادي " روب" فقط

أفضل شيء تضيفي الملح عند الإنتهاه إذا أنت ناوية تعملي للبنه


عدل سابقا من قبل ام محمد في السبت ديسمبر 25, 2010 9:32 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:10 pm



سؤال ماهو الكيس الذي يوضع فيه الزبادي واللبنه



هذا الكيس اخياط

يعني تشتري قماش متين نوعاً ما مثل حرام الصلاة مايكون ابيض ناصع لان قماش الأبيض الناصع الخاص بالحرام خفيف شوي





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:35 pm

ملاحظه حلوه ومهمه عند عمل الزبادي


ممكن عند عمله الزبادي تضعيه على جنب وتغطينه بفوطه او قماش قوي

موشرط تحطينه في الفرن الدافي




ومهم جدا عدم فتح الغطاء كل شوي حتى مايختر ب تجميد الزبادي لاتفتحي الغطاء الابعد مايستوي ويجمد بعد كم ساعه المطلوبه لتجميد الزبادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:39 pm

طريقة صناعة الزبادي الصحيحة 100 %

طريقة عمل الزبادى فى المنزل


1 كيلو لبن طازج

كوب زبادى الطيب او دانون او اى نوع تفضلين

اذا اردتى عمل زبادى منزوع الدسم

قومى بوضع اللبن فى اناء داخل الثلاجة وفى اليوم التالى انزعى طبقة القشدة الموجودة

على اللبن ويمكنك استعمالها فى الاكل مع المربى والعسل

او عمل المعمر او تخزينها وتجميعها لعمل السمن البلدى والمرتة

اغلى اللبن واتركية الى ان يصبح فاتر قلبى كوب الزبادى الجاهز حتى يصير لين

اضيفية الى اللبن الفاتر وقلبية جيدا قومى بتعبئة فى اكواب زجاجية

ضعية فى اناء صنية مثلا واحكمى الغطاء علية وضعية فى مكان مغلق كفرن البوتاجاز

حتى يتجمد ويعطيكى قوام الزبادىثم ضعية فى الرف العلوى فى الثلاجة

استعملية واتركى كوب منة لعمل زبادى مرة اخرى

ويمكنك كذالك غلى اللبن ووضعة فى الثلاجة لليوم الثانى وبذلك يمكنك نزع كمية اكبر

من القشدة وعند عمل الزبادى فقط قومى بتدفئة اللبن على النار واصنعى الزبادى

اذا اردتى عمل زبادى كامل الدسم اغلى اللبن واتركية حتى يصبح فاتر واصنعى الزبادى

وهذا الزبادى اجمل واوفر كثير من الذى تقومى بشرائة

ولوكان عندك جهاز عمل الزبادى املئ اكوابة وضعية فى الجهاز

اذا قمتى بعمل الزبادى فى اشهر الشتاء يمكنك تدفئه الفرن قبل وضع الاناء المحتوى على اكواب الزبادى

بالهناء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر    السبت ديسمبر 25, 2010 9:50 pm




طريقة عمل الزبادي في البيت ( الروب )
السلام عليكم ورحمة الله وبركااته ..





اليوم حبيت انزل لكم طريقة الزبادي(الروب)وهي طريقة سهله ولذيذة في نفس الوقت




المقادير:


6 كاسات حليب طازج +8 ملاعق أكل حليب نيدو بودر+ علبه زبادي(روب)






الطريقة:




نحضر 2 قدر نضع في الاول:




3 كاس حليب طازج +علبة الزبادي ونخلطه ونتركه علي جنب




القدر الثاني:
نضع فيه 3 كاس حليب طازج +8 ملاعق حليب نيدو البودر ويوضع علي النار ويحرك ويترك يغلي ثم ينزل من علي النار ويضاف للقدر الاول ويحرك




ثم يصب في كاسات التقديم ويغطي بفوطه






















يحمي الفرن قليلا ويطفأ ثم تدخل فيه صينية الزبادي ويترك ممكن 4-5 ساعات علي حسب حرارة المكان




ونعرف انه استوي عندما نراه جمد




ثم يدخل الثلاجه ليبرد ويقدم مع الرز




أنا وضعته في كاسات القرطاس لأنه أولادي يحبونه بهذه الطريقة
كل واحد ياخذ كاسته لا ضراب ولا حراب هههههههههههههه
وأتركم الحين مع باقي الصور



هذا عندما خلص جمد جاهز للتقديم





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
 

طريقة عمل الزبادى بالبيت بالصورررر

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اسرار الحريم ::  :: -