منتديات اسرار الحريم
عزيزي زآئر المنتدى هذه الرساله تفيد بأنك غير مسجل
ويسعدنا كثيرا انضمامك لنا..
للتسجيل اضغط هنا .. شكرا لك

ادارة المنتدى

منتديات اسرار الحريم



 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» زراعة الخس 1
الخميس يونيو 19, 2014 7:38 am من طرف خبيره الاعشاب

» طرق سهلة وبسيطة لتغذية نباتات المنزل فقط اتبعوا هذه الخطوات
الخميس يونيو 19, 2014 7:36 am من طرف خبيره الاعشاب

» لحماية ومراقبة طفلك . كاميرات مراقبة باعلى التقنيات و بأسعار مغرية
السبت مايو 31, 2014 1:54 pm من طرف زهرة واحدة

» علاج للنفاس ولتنظيم الدورة الشهرية والخوى مجرب ومضمون
الجمعة أبريل 04, 2014 7:37 pm من طرف العتيبيه

» علاج للحمل مجرب ومضمون وعن خبره قديمه من جداتنا
الجمعة أبريل 04, 2014 7:36 pm من طرف العتيبيه

» علاج للنفاس ولتنظيم الدورة الشهرية والخوى مجرب ومضمون
الجمعة أبريل 04, 2014 7:33 pm من طرف العتيبيه

» علاج مجرب ومضمون وعن خبرة للحمل باذن الله
الجمعة أبريل 04, 2014 7:31 pm من طرف العتيبيه

» خلطة للتنحيف وإزالة الكرش
الجمعة فبراير 21, 2014 10:39 pm من طرف لوليه

» ام محمد لاعدمناج
الجمعة فبراير 21, 2014 10:19 pm من طرف لوليه

شاطر | 
 

 طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج   الإثنين ديسمبر 27, 2010 8:32 am




الكفته الفراخ او الدجاج

طريقه عمل كفته الفراخ

المقادير 1كوب بصل مفروم

1 كوب ارز مطبوخ

1 فرخه مسلوقه ومخليه ومن العظم والجلد

1كوب بقسماط ناعم

2 ملعقه صلصه طماطم

ملح + فلفل + شطه

2 بيضه

نصف فنجان لبن

بقسماط للقلي

الطريقه

تفرم الفراخ والبصل والارز معا في الكبه

يضاف البقسماط والصلصه الي الخليط السابق ويعجن جيدا

يضاف الملح والفلفل والشطه

تشكل علي شكل اصابع او حلقات

يرب البيض جيدا ويضاف اليه ملح وفلفل و اللبن

تغمس وحدات الكفته في البيض ثم البقسماط

تقلي في زيت غزير

وترفع من علي النار وتقدم ساخنه

وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج   الإثنين ديسمبر 27, 2010 8:36 am




اصابع كفتة الدجاج ==> ^_~








دجاجة واحدة
بصلة مقشرة مقطعة 4 اجزاء
ربع كوب ك***ة مفرومة
حبة فلفل اخضر متوسطة الحرارة (نا ما حطيت)
نص ملعقة شاي ملح
1 ملعقة بهار حلو
نص ملعقة شاي فلفل اسود
بيضة مخفوقة
2 ملعقة طعام سميد
بيضة مخفوقة اخرى و قليل من البقصمات للتغطية
انا حطيت زيادة 2 آلوا مفيوح و جبن مبشور1

تخلى الدجاجة من العظام و الجلد و تغسل قطعها جيدا و تجفف عن الماء و توضع في اناء ( انا غلطت و فحتها و تالي فرمتها من جذي حطيت آلوا وجبن علشان يتماسك)




تضاف إليها قطع البصل و الك***ة المفرومة و الفلفل الاخضر ، و ترش بالملح و البهار ، الحلو و الفلفل الاسود
يفرم الخليط ي مفرمة كهربائية فرما متوسطا و يوضع في اناء للعجن ( انا زيدت عليه الآلوا و الجبن و عجنته)
يضاف إليه السميد و البيضة المخفوقة و تمزج المقادير معا لتكون عجينة طرية
تشكل اصابع الكفتة بأخذ مقدار يعادل الليمونة الكبيرة و يشكل بين اصابع اليد على شكل اسطواني حواللي 12 سنتي متر
تغمس الاصابع في البيض المخفوق ثم تقلب في البقسماط و ترص في صينية مفروشة بورق مشمع و تفصل صفوفها عن بعض بنفس الورق و تبرد في ثلاجة لمدة ساعة واحدة






تحمر في زيت حار حتى يصفر لونها
و يمكن شواءها في الفرن تحت الشواية العلومية لمدة 7 إلى 10 دقائق دون ان تغطى بالبيض و البقسماط

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج   الإثنين ديسمبر 27, 2010 8:37 am

كفته اللحمه


تجيبى اللحمه وبصل مقطع ناعم خالص وتوم وشبت وكسبره وملح وفلفل وبهارات لحمه وقرفه وشطه وبيض بيخليها جميله بس مش كتير يعنى كيلو اللحمه بياخد 3 بيضات وطبعا بقسماط وتخلطيها لما تبقى ماسكه نفسها وتصبعيها وبعدين تسبيها فى الفريزر بتاع ساعه وبعدين تحمريها وزيها الفراخ بس بقسماطها بيكون حسب ا حتياجها يعنى مش كتير
وعلى فكره احنا بنعمل كميه كفته كبيره وبنعينها متصبعه فى الفريزر وبنطلعها فى اى وقت بتبقى جميله بس بنحطا فى زيت سخن ونهدى النار عشان تستوى من جوه ومتبقاش متلجه ...........

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج   الإثنين ديسمبر 27, 2010 8:43 am




كفته الرز
لحمه مفرومه

وبصله مبشوره ومعلقه توم

بقدونس خضره مفرومه ناعم
رز مطحون زي الي بنعمل فيه مهلبه رز الي بينباع جاهز او
جيبي رز مغسول ومنقوع ومجفف يعنى تنشفيه فى الشمس وبعدين تطحنيه جامد ويكون ناعم

عشان ميخليش الكفته تفشول وبهاراتك المفضله انا بحط ملح وفلفل وشطه وكارى وشويه بهارات لحمه وقرفه وتعجنيها لما تبقى ناشفه وماسكه نفسها اوى بعدين تصبعيها صوابع صغيره وتحمريها ...........


تعملى الصلصه عباره عن معلقه توم تتحمر وتنزلى عليها عصير طماطم ولما تتسبك تنزلى الكفته وتهدى النار وتتركيها نص ساعه وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
ام محمد
مديرة المنتدى
مديرة  المنتدى


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2146
تاريخ التسجيل: 25/04/2009
العمل/الترفيه العمل/الترفيه: موظفــــهــ

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج   الإثنين ديسمبر 27, 2010 8:47 am




صينية بطاطس بالكفتة





جبت لحمة مفرومة و تبلتها بتتبيلة الكفتة و صبعتها و حمرتها شوية و بعدين حطيتها تكمل سوى مع صينية البطاطس بالفرن

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://harem.ahlamontada.com
 

طريقه عمل انواع الكفته الفراخ او الدجاج

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات اسرار الحريم ::  :: -